Talk #9

Kampen om naturen – den nye naturbevægelse!

På tværs af traditionelle politiske skel er der de senere år opstået en ny politiske bevægelse i Danmark: Naturbevægelsen.

Vi så den for alvor ved massemobiliseringerne omkring de danske kyster, hvor titusindvis af danskere forsvarede de frie kyster. Naturmødet i Hirtshals er blevet et kæmpe tilløbsstykke.
Og senest så vi tusinder af københavnere stå sammen i protest mod politikernes planer om at begrave den gamle strandeng på Amager Fælled i beton.

Hvorfor er naturen kommet så højt op på både danskernes og politikernes dagsorden? Hvordan kan en gammel strandeng pludselig blive et højpolitisk emne? Hvad samler den nye naturbevægelse – og hvad kan bevægelsen drive det til?

Maria Reumert Gjerding havde inviteret natur-kriger og kok Nikolaj Kirk, forfatter og naturdebattør Rune Engelbreth Larsen og naturformidler og museumsinspektør Morten D. D. Hansen til en nysgerrig samtale om den nye naturbevægelse.

Optaget 16. november 2017 til et livearrangement på Kayak Bar.

STØT DYNAMO
Vi laver DYNAMO frivilligt. Så hvis du sætter pris på arrangementer og podcasts og gerne vil have flere, kan du give et fast bidrag igennem 10er. Tryk her.
Man kan også støtte os via Mobile Pay (6162 5247)

Vært

Vært
Maria Reumert Gjerding